EN: Last week we started to work out again, and because of this I decided to reduce my sugar bomb snacks (okay, I allow myself once a week), and I’m collecting some healthy recipe. Fortunately regarding this my sister helped me, who is a great diet and food specialist, from whom I have received a huge collection of recipes. One of the besties from this is the really delicious banana pancake made of 3 ingredients, what even a beginner like me can make without problems at anytime.

And then, here is the recipe: 🙂

1 piece of banana

1 egg

2 tablespoon oat flour

a bit of baking soda

a bit of salt

coconut oil for the fry

We mix the ingredients, and with a tablespoon we dose the ready pancake pastry to frying pan which is thin layered with the hot coconut oil. If its edge is already light brown, we turn it and fry until it becomes gold brown.

I topped it with blueberry and maple syrup, but the list of the toppings is endless, it depends on our fantasy how we make this super healthy food perfect. 🙂


HU: A múlt héten elkezdtünk megint edzeni, és emiatt úgy döntöttem, hogy redukálom a cukorbomba nassolnivalókat (na jó, heti egyszer belefér), és begyűjtök pár egészséges receptet. Ebben szerencsére segítségemre volt a nővérem, aki nagy diéta- és ételszakértő és, akitől kaptam egy óriási receptgyűjteményt. Ennek az egyik gyöngyszeme ez a 3 hozzávalóból elkészíthető, isteni finom banános palacsinta, amit egy olyan zöldfülű is, mint én, bármikor gond nélkül elkészíthet.

És akkor, íme a recept: 🙂

Hozzávalók:

1 db banán

1 M-es tojás

2 evőkanál zabpehelyliszt

késhegynyi szódabikarbóna és só

kókuszolaj a sütéshez

A 3 hozzávalót összeturmixoljuk, majd a kész palacsintatésztát egy evőkanál segítségével a forró olajjal vékonyan bekent palacsintasütőbe adagoljuk. Ha már barnul a széle, akkor megfordítjuk és aranybarnára sütjük.

Én áfonyát és juharszirupot tettem rá, de a feltétek listája határtalan, csak a fantáziánkon múlik, mivel tökéletesítjük ezt a szuper egészséges finomságot. 🙂

IMG_3844újA4

IMG_3818újA4

IMG_3824újA4

IMG_3817újA4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: